Gepost op

Vlinder tattoo 3d, van ontwerp tot en met het inkleuren

vlinder tattoo 3D, van ontwerp tot en met het inkleuren,

In deze korte tutorial schets ik een vlinder tattoo, eerst teken ik heel licht met een B grafiet potlood van Faber Castel de lijnen.

Ik begin met makkelijke vormen tot ik tevreden ben met alle verhoudingen.

schets van de vlinder tattoo

 

✐ Faber Castell 9000 Graphite pencils

Nu ik de verhoudingen van de getekende 3d vlinder op het papier heb is het tijd om de lijnen helemaal zwart te maken zelf gebruik ik hier watervaste stiften voor. Ik gebruik de Faber Castell Pitt Artist – Tekenstift

zwarte uitlijn met Faber Castell Pitt Artist – Tekenstift

 

Tekenstift Faber-Castell Pitt Artist Pen Manga 8-delig etui Basic
Tekenstift Faber-Castell Pitt Artist Pen Manga 8-delig etui Basic

Tijd om te kleuren! vandaag gebruik ik kleurpotloden ik heb meerdere kleurpotloden van verschillende merken. Het meest gebruik ik de Faber Castell Polychromos kleurpotloden. Om een mooie overloop in de kleuren te krijgen gebruik ik 3 kleur tinten. Bijvoorbeeld voor de onderste vleugels gebruik ik geel, donker geel en oranje. Eerst start ik met geel in de hoek en vaag dit uit tot het midden, nu oranje in de ander hoek en weer vaag ik uit tot in het midden.  met de midden toon (donkergeel) zorg ik voor een mooie overloop van licht geel naar oranje.

Inkleuren met Faber Castell - Polychromos
Inkleuren met Faber Castell – Polychromos

 

Faber Castell - Kleurpotlood - Polychromos
Faber Castell – Kleurpotlood – Polychromos

 

Geef een reactie