Gepost op

Sketching a elf tattoo

In de mythologie van Duitsland verwees de term ‘elf’ oorspronkelijk naar elke geest, goed of slecht. Later duidde de term een ​​klein, menselijk wezen aan. Elven werden vaak gezien als ondeugend, stelen kinderen, schaadden vee en gaven mensen slechte dromen. Anderen werden als goed gezien, leerden vogels zingen en het uitvoeren van nuttige taken voor mensen.


Tegenwoordig worden elfjes in de kunst meestal afgebeeld als kort van gestalte en met puntige oren. Kerstversieringen, tekenfilms en live-actiefilms bevatten zulke elfjes, meestal gekleed in groen en met puntige schoenen en hoeden. Elven van andere beschrijvingen bezetten boeken, films en memorabilia van fantasy-fictie. Tegenwoordig heeft het land van IJsland het grootste aantal mensen dat een geloof in elfjes meldt.

 

Geef een reactie