Gepost op

Tattoo Nazorg – Alles wat je moet weten!

Nadat je je tattoo-ontwerp hebt gekozen en je in euforie bij Quality Tattoo de deur uitloopt, is tattoo-nazorg verreweg het belangrijkste aspect van je tattoo-reis.

 

Post Tattoo zorg moet niet lichtvaardig worden genomen – je moet weten hoe je zo goed mogelijk voor een tatoeage moet zorgen.

 

Deze uitgebreide allesomvattende tattoo-instructiehandleiding begeleidt je door elke fase van je tattoo-reis en vertelt je wat je moet doen en wat je niet moet doen om je tattoo er perfect uit te laten zien.

 

Waarom tatoeage nazorg is zo belangrijk

Door de geschiedenis van het tatoeëren is het genezingsproces niet altijd als een belangrijk onderdeel van het proces beschouwd, maar naarmate de tijd verstreek, hebben we kunnen leren hoe fundamenteel dit deel van de reis is.

 

Het verzorgen van een nieuwe tattoo is jouw verantwoordelijkheid vanaf het moment dat je uit de stoel van onze tatoeëerder komt, tot het moment dat je sterft (sorry voor de donker worden).

 

Het is van groot belang dat u uw nieuwe tattoo-zorg routine behandelt met het respect dat het vereist, zodat uw inkt er zo helder, scherp en kleurrijk mogelijk uitziet zolang u leeft.

 

Wanneer je in eerste instantie je sprankelende nieuwe tattoo in onze studio krijgt, zal je huid in wezen een grote rauwe wond zijn, open voor allerlei vervelende kiemen en bacteriën.

 

Correcte nazorg procedures zorgen ervoor dat het getatoeëerde deel van de huid vrij van infecties blijft in een omgeving die perfect is opgezet om ervoor te zorgen dat de genezing zo snel en efficiënt mogelijk verloopt.

 

https://qualitytattoo.nl/product/bepanthen

 

Het is niet alleen het eerste genezingsproces waarbij goede nazorg belangrijk is. Naarmate je ouder wordt, wordt je tatoeage ook. Er zijn veel omgevingsfactoren die bepalen hoe goed (of hoe slecht) je tatoeage eruit zal zien als hij ouder wordt.

 

In de rest van dit artikel zullen we u door al deze factoren leiden, evenals de bijbehorende instructies over hoe u uw tatoeage kunt beschermen in alle stadia van zijn leven.

 

Voorgestelde nazorg voor tatoeages

Laat je folie om zolang als de artiest het je verteld heeft. Terwijl sommige kunstenaars je misschien vragen om het folie slechts een uur te laten staan, kunnen anderen je vragen om het een hele dag om te laten. Je artiest weet welke tijd het beste is voor jou en je tattoo, dus zorg ervoor dat je naar zijn advies luistert.

Was je tattoo goed nadat je het folie hebt verwijderd. Was je tattoo grondig (maar voorzichtig) met warm water en een parfumvrije zeep om overtollig / gedroogd bloed en plasma te verwijderen.

Dep je tattoo droog na het schoonmaken. Gebruik een schone papieren handdoek om je tatoeage te laten drogen door voorzichtig het gebied PATCHEN. NIET RUBEN.

Breng een kleine hoeveelheid lotion aan. Na het schoonmaken van je tatoeage moet je ervoor zorgen dat het gebied VOLLEDIG droog is voordat je een heel dunne laag van je gekozen na zorgproduct / lotion aanbrengt om het gebied te hydrateren en te voeden.

Was je tattoo regelmatig. Blijf een geurvrije zeep en lauw water gebruiken om je tatoeage minstens twee keer per dag schoon te maken.

Herhaal het reinigingsproces totdat de tatoeage volledig is genezen. Vergeet niet dat je tatoeage niet helemaal veilig is voor kiemen en bacteriën, totdat hij volledig is geëffend en geschild. Ga door met het wassen van de tatoeage tot dit punt (meestal 2-4 weken).

Pluk niet en trek niet aan de schilferende / korstige huid. Wegtrekken van de korstjes van je helende tatoeage kan de genezing vertragen, vervagen veroorzaken en de kans op infectie vergroten.

Blijf weg van de zon. Stel je nieuwe tattoo niet bloot aan fel zonlicht en pas geen zonnebrandcrème toe totdat het volledig is genezen.

Blijf uit de buurt van water. Alle waterlichamen kunnen vervelende bacteriën bevatten die een nieuwe tatoeage kunnen ruïneren als je niet voorzichtig bent. Blijf bij korte buien tot je huid volledig is genezen en ga niet zwemmen.

 

Blijf je tatoeage verzorgen als deze eenmaal is genezen. Eenmaal genezen, moet u uw tatoeage goed beschermen tegen de zon en ervoor zorgen dat u het gebied regelmatig hydrateert. Een gezonde huid betekent een gezond ogende tatoeage.

 

Wat je NIET moet doen terwijl je tattoo geneest!

Er zijn een aantal dingen die zeker niet zouden moeten worden gedaan in de eerste stadia van het helen van tatoeages, hieronder is een lijst van de belangrijkste dingen die je niet zou moeten doen terwijl je tatoeage aan het genezen is.

Er kunnen zoveel dingen fout gaan met een tatoeage als je begint te krabben.
Er kunnen zoveel dingen fout gaan met een tatoeage als je begint te krabben.

Niet krabben ! – Dit is van vitaal belang. Na een paar dagen begint je tatoeage te steken en/of te jeuken.. Deze korst moet meestal licht zijn, maar sommige dikke korstjes kunnen over bepaalde gebieden verschijnen, afhankelijk van hoeveel het gebied is bewerkt en hoe ruw de artiest was.

Deze korsten mogen onder geen beding worden geplukt of afgetrokken. Scabs die niet klaar zijn om eraf te vallen, zijn mogelijk nog steeds verbonden met diepere lagen van de huid waar de inkt nog steeds in het uitharden is, wat betekent dat door een korstje eraf te trekken, inkt samen met de korst uit de huid kan worden getrokken.

Huidschilfers afplukken – Als je tatoeage eenmaal is afgemaakt, begint de huid te helen en schilfert weg. Deze schilferige huid, hoe uitnodigend ook, mag niet worden geplukt of gepeld.

Deze huid kan lijken alsof hij alleen letterlijk aan een draad hangt, maar hij kan nog steeds worden verbonden met pigmenten met inkt, wat betekent dat je door het plukken op de huid ook stukjes inkt kunt verwijderen.

Kras je tattoo – Dit is waarschijnlijk de belangrijkste regel als het gaat om de zorg voor een nieuwe tatoeage.

 

 

 

Ten eerste kun je door je tattoo te krabben heel eenvoudig meerdere korstjes en veel stukjes schil aftrekken. Dit kan grote hoeveelheden inkt naar buiten trekken, waardoor je tattoo er onregelmatig uitziet en waarschijnlijk garandeert dat je kunstenaar op een bepaald moment in de toekomst een retouchering nodig zal hebben over het beschadigde gebied.

Zwaar krabben kan ertoe leiden dat putten zich ontwikkelen in korstige delen van de huid – dit kan leiden tot veel langere helende tijden voor de tatoeage, evenals tot permanente littekens in sommige gevallen.

Niet alleen dit, maar je vingernagels bevatten een aantal behoorlijk walgelijke bacteriën (denk aan poep, ongekookt voedsel en openbare toiletten).

Door je tattoo te krabben met je vuile vingernagels, open je het gewonde gebied voor al deze miljoenen soorten vervelende bacteriën, waardoor de kans op het krijgen van je tatoeage enorm wordt verhoogd, wat in sommige gevallen heel ernstig kan worden.

 

Dompel je tatoeage onder in water – De meeste waterlichamen herbergen veel verschillende soorten vervelende kiemen en bacteriën, en het is absoluut noodzakelijk dat je niet zo goed mogelijk in contact komt met een van deze tatoeages.

Plaatsen zoals baden, meren, vijvers, plassen, afwasbakken en vele andere gebieden bevatten allemaal grote hoeveelheden vervelende kleine ziektekiemen, dus houd je tatoeage zo minimaal mogelijk een maand weg van al deze gebieden.

Als je toevallig per ongeluk in contact komt met een van deze soorten waterlichamen, was je tattoo dan zo snel mogelijk met een geur- en alcoholvrije antibacteriële zeep. Blijf uit de buurt van zwembaden met een nieuwe tatoeage. zwem niet gedurende minimaal drie weken.

Afbeeldingsresultaat voor tattoo in bath
Tatoeage in bad. Je kunt veilig baden met je tatoeage na 3-4 weken

 

 

Met je Tattoo in de zon – Nog een zeer belangrijke regel. Als je dit nog niet wist, is de zon de beste tattoo-moordenaar. Je moet je tattoo altijd bedekt houden als je bij warm weer naar buiten gaat.

Wanneer uw tatoeage nieuw is en uw huid rood rauw en opgezwollen is, is het een extreem gevoelig gebied en zelfs kleine hoeveelheden UV-stralen van de zon kunnen in korte tijd veel schade aan het gebied veroorzaken.

Tijdens deze belangrijke genezingsfase kan de zon opzwellen en een tatoeage blazen, en de genezingsduur verlengen en de inkt laten vervagen, dus blijf uit de buurt van de grote bal in de lucht (en ook de ligbedden zijn net zo slecht in termen van UV-productie).

Houd er rekening mee dat UV-stralen ook gemakkelijk in de bewolking kunnen doordringen, dus zelfs als het buiten niet zonnig is, moet u nog steeds voorzichtig zijn.

Re-wrap je tattoo – Tenzij specifiek geadviseerd door je artiest, en gedetailleerd verteld hoe je dit op de juiste manier doet, mag je je tattoo niet opnieuw inpakken als de eerste wrap is verwijderd.

Je tattoo moet ademen om goed te kunnen helen en de omslag zal het gebied verstikken, wat leidt tot een slechtere kwaliteit van de genezing – wat ook langer dan normaal zal duren in vergelijking met wanneer de tatoeage normaal kon ademen.

Niet alleen dit, maar wanneer het wordt ingepakt, wordt het gebied erg vochtig en warm, wat een perfecte omgeving is voor bacteriën om te groeien en te gedijen. Hoe langer je een slecht gesteriliseerde wrap op een tatoeage achterlaat, hoe groter de kans dat het gebied geïnfecteerd raakt.

Smeer de tatoeage in lotion / zalf – net als bij het opnieuw inpakken, als je te veel aftercare crème / lotion op de tatoeage aanbrengt, zal de dikke laag product voorkomen dat het gebied genoeg lucht en zuurstof krijgt, wat gevolgen heeft voor de kwaliteit van genezing en mogelijk veroorzaken dat de tatoeage korstjes bubbelen.

Je moet alleen een heel dunne, nauwelijks glanzende laag lotion aanbrengen, ook je tattoo. Als je per ongeluk te veel aanbrengt, dan moet je voorzichtig de overtollige lotion afdeppen met een papieren handdoek totdat je een kleinere hoeveelheid overhoudt.

Gebruik geur / alcohol-vrije zeep om de tatoeage schoon te maken – De belangrijkste reden om geen producten met kunstmatige geurstoffen te gebruiken, is dat deze ingrediënten zeer waarschijnlijk de zeer gevoelige huid irriteren in dit stadium van het genezingsproces.

Veel kunstmatige geurstoffen kunnen ervoor zorgen dat uw huid op veel manieren nadelig reageert, zoals huiduitslag veroorzaakt, extreme jeuk veroorzaakt en het gebied extra zacht maakt.

Op alcohol gebaseerde producten mogen niet worden gebruikt, omdat alcohol over het algemeen een zeer hard ingrediënt is (vandaar dat het wordt toegevoegd aan de meeste huishoudelijke / industriële antibacteriële reinigingsproducten).

Net als kunstmatige geurstoffen kan alcohol problemen met de gevoelige huid veroorzaken. De belangrijkste problemen met alcohol is dat het getatoeëerde gebied extreem droog, schilferig en prikkelbaar kan zijn.

Gebruik geen schurende of vuile doeken / handdoeken om de tatoeage te reinigen of te drogen – Gedurende de eerste maand of zo moet er niets worden gebruikt om je tatoeage te reinigen, behalve je glinsterende vingers.

Zelfs na direct uit de droogtrommel te zijn gekomen, kan een doek / doek nog steeds vele verschillende soorten kiemen bevatten – daarom is het altijd aan te raden om alleen je tatoeage schoon te maken door je vingers in een draaiende beweging te wrijven met lauw water en zeep.

Gebruik nooit een schurende of zachte wasdoek om je tatoeage te drogen. Schurende doeken kunnen lagen huid en inkt aftrekken, waardoor uw tatoeage mogelijk beschadigd raakt, en pluis kan vast komen te zitten op de tatoeage korstjes en problemen met genezing veroorzaken.

Droog het gebied altijd droog met een schone papieren handdoek, of verlaat het gebied om op natuurlijke wijze aan de lucht te drogen. NOOIT het gebied wrijven of schrobben om de tatoeage te reinigen of te drogen.

 • Draag nauwsluitende kleding – Afhankelijk van de locatie van de tatoeage kan nauwsluitende kleding tegen het gevoelige gebied wrijven / irriteren. Dit kan resulteren in uitbraken van huiduitslag en andere symptomen, zoals korsten die wegwrijven en delen van de helende huid worden losgetrokken.
 • Sport niet te snel na het zetten van je tattoo – Er zijn een aantal redenen waarom je een aantal dagen niet te hard zou moeten werken na het krijgen van een tatoeage.

Ten eerste kan het krijgen van een tatoeage, afhankelijk van de duur van de tijd in de stoel van onze kunstenaar, soms het immuunsysteem beïnvloeden als gevolg van het trauma dat gedurende lange perioden op uw huid is aangebracht.

Door je lichaam nog verder te duwen door te Sporten terwijl je een al verzwakt immuunsysteem draagt, kan dit ertoe leiden dat je ‘doorbrandt’, waardoor het waarschijnlijker wordt dat je een ziekte oploopt of dat je tatoeage langer duurt om te genezen.

Zweten kan ook een probleem zijn. Wanneer de tatoeage nieuw is, zit de inkt zich nog niet vast in de juiste lagen. Naarmate uw lichaamstemperatuur stijgt bij lichaamsbeweging, zullen de poriën van uw huid beginnen te openen, waardoor de kans groter wordt dat een deel van uw inkt eruit sijpelt.

 

Ga niet te snel naar de sportschool nadat je een tatoeage hebt gekregen

Een ander probleem is dat sportscholen van nature erg vieze plaatsen zijn, met veel bacteriën op verschillende soorten fitnessapparatuur. Laat je niet tatoeëren tegen apparatuur en zorg ervoor dat je het getatoeëerde gebied goed schoonmaakt zodra je uit de sportschool bent.

Wees tenslotte voorzichtig bij het trainen van een lichaamsdeel dat is getatoeëerd boven een gewricht. Overtollige gewrichtsbeweging onder een nieuwe tatoeage kan wrijving en irritatie veroorzaken.

Was je tattoo met warm water – Je huid is extreem gevoelig tijdens het helen, en warm water dat op het getatoeëerde gebied loopt, kan irritatie veel gemakkelijker veroorzaken dan wanneer het gebied volledig was genezen.

Heet water kan er ook voor zorgen dat de poriën zich op uw huid breder openen, waardoor inkt die kan worden afgegeven, naar buiten kan lekken.

 • Gebruik sauna’s / stoomruimtes – hetzelfde als hierboven – de hitte van de stoom en de vochtige atmosfeer kunnen uw poriën echt openen, niet alleen het risico op inktverlies verhogen maar ook het voor bacteriën gemakkelijker maken om het gewonde gebied binnen te gaan.
 • Raak je Tattoo niet aan met vieze handen – ik zie dat zoveel mensen een geheel nieuwe tattoo krijgen en gaan wrijven en prikken het gebied met hun vuile groezelige handen. Dit is een extreem slecht idee, omdat het risico op infectie bij een dergelijke vroege enscenering van het genezingsproces zo groot is.
 • Laat niemand anders uw tattoo raken – Een nog ergere misdaad dan hierboven. Laat onder geen beding iemand anders los van je tattoo-artiest je tattoo gedurende ten minste enkele weken aanraken. Je hebt geen idee waar hun handen zijn geweest.
 • Scheer het getatoeëerde gebied niet – Scheer het gebied gedurende ten minste enkele weken niet af nadat je een nieuwe tatoeage hebt gekregen. Als je je probeert te scheren binnen dit tijdsbestek, zul je waarschijnlijk door een schurft of een stuk schil heen scheren.

Als je een meisje bent met een nieuwe tatoeage en niet wilt dat een harig been te zien is wanneer je uitgaat, is het misschien het beste om een ​​paar broeken of panty’s te dragen voor de komende paar weken / maand.

Na een paar weken, laat je je vingers met gesloten ogen over het gebied lopen en als je geen verhoogde delen van de huid kunt voelen, zou het prima zijn om het gebied te scheren. Als de huid nog een beetje geheven of hobbelig is, laat hem dan nog een week staan ​​en probeer de test dan opnieuw.

 

Drink niet teveel alcohol – Alcohol drinken met een nieuwe tatoeage kan schadelijk zijn tijdens de eerste 48 uur van genezing, omdat je getatoeëerde gebied nog steeds bloed en plasma lekt. Dit advies is te wijten aan het vermogen van alcohol om uw bloed dunner te maken dan normaal. Dit geldt ook als je voor of na een tatoeage bloedverdunners neemt.

Dit dunner worden van het bloed kan voorkomen dat korsten zich net zo snel vormen als ze zouden moeten doen, waardoor de genezing wordt vertraagd en het risico op infectie toeneemt.

Om nog maar te zwijgen: als u te dronken wordt, kunt u gemakkelijk omvallen en uw tatoeage op een hard / ruw oppervlak grazen of schrapen, waardoor de genezing wordt vertraagd en mogelijk littekens ontstaan.

 

Belangrijke tatoeage nazorg stappen die u zou kunnen nemen

 

 • In de studio: Zoals eerder vermeld begint de nazorg vanaf het moment dat je tatoeage in de studio is voltooid.
 • Reinigen en inpakken: Zodra uw artiest tevreden is met hun werk, vegen ze voorzichtig uw getatoeëerde gebied schoon met milde zeep, water en hoogstwaarschijnlijk een soort antibacteriële zalf. Dit kan een beetje prikken.

Als onze artiest klaar is met het schoonmaken van het gebied, gaan ze verder met het inpakken van je tatoeage, dit is voornamelijk om het gebied beschermd te houden tegen bacteriën en helpt ook wrijven te voorkomen. Het verbonden gebied moet 99,9% vrij van bacteriën zijn op het moment van wikkelen dankzij de vorige zeep / antibacteriële reiniging.

Wrapped Tattoo

De verpakking zal waarschijnlijk gemaakt zijn van ofwel een steriel doek of een plasticfolie, maar elk van deze materialen zal hun doel dienen, dus maak je geen zorgen als je het een of het ander krijgt. Er zijn echter een aantal verschillen tussen elk materiaal:

 

Doek / Verband:

 • Voors: Helpt bij het opnemen van alle sijpelende vloeistoffen (inkt, bloed, plasma) die uit uw getatoeëerde gebied kunnen sijpelen
 • Pluspunten: het materiaal is beter ademend en zorgt ervoor dat het gebied niet te warm en bezweet wordt, waardoor een uitnodigende omgeving voor bacteriën ontstaat
 • Nadelen: kan aan je huid blijven plakken als het gebied begint te schuren, waardoor mogelijk inkt wordt uitgetrokken als er een korst afscheurt
 • Nadelen: kan moeilijk zijn om grote of onhandig geplaatste getatoeëerde gebieden te bedekken

Plasticfolie:

 

 • Voors: Het plastic materiaal blijft niet aan je tatoeage plakken, wat betekent dat korstjes niet worden afgetrokken
 • Voors: Het materiaal bedekt grotere en meer onhandig geplaatste tatoeages gemakkelijker in vergelijking met verbandmiddelen
 • Voors: Het plastic is helder, wat betekent dat je je geweldige nieuwe tattoo kunt laten zien aan je vrienden en familie zodra je thuis ben
 • Nadelen: het materiaal kan het gebied eronder erg warm en zweterig maken, waardoor het een ideale omgeving voor bacteriën vormt als het te lang wordt aangeraakt
 • Tegens: Er worden geen vloeistoffen door het materiaal opgenomen, wat betekent dat je tattoo behoorlijk rommelig kan worden als je klaar bent om de wikkel eraf te halen

Over het algemeen wordt het als veilig beschouwd om je verpakking na 2-3 uur te verwijderen, zolang je je tattoo meteen na het verwijderen kunt reinigen. Na een paar uur wikkelen zou je tatoeage gestopt moeten zijn met lekken (hoewel hij de volgende paar dagen blijft druipen).

Wrapped Tattoo

Wanneer de wikkeltijd die door uw artiest is geadviseerd is verstreken, kunt u eindelijk uw wrap verwijderen en uw gloednieuwe kunstwerk aan de wereld presenteren!

Verwijder de omslag voorzichtig door de medische tape die door uw artiest wordt gebruikt ongedaan te maken of voorzichtig door te snijden om de wrap op uw huid te plakken.

Als je folie plastic is, pel het materiaal voorzichtig van je huid af, dan mag het helemaal niet blijven plakken.

Als je een doekverband op je tattoo had aangebracht, begin dan heel voorzichtig het materiaal van de huid af te pellen. Als u begint te trillen of vast te zitten, laat dan wat lauw water lopen en giet het over het verband totdat het voldoende is doorweekt om gemakkelijk van de huid te worden getrokken.

Initial Clean – Tattoo Nazorg-instructies voor uw eerste wasbeurt

Hoe je je tatoeage schoonmaakt

Dit is een zeer belangrijke fase van het na zorgproces. De eerste wasbeurt van je tatoeage kan heel gemakkelijk je tatoeage problemen veroorzaken als het niet goed wordt gedaan, dus zorg ervoor dat je aandachtig leest om ervoor te zorgen dat je dit deel van het proces met succes doorloopt.

Nadat je je wikkel hebt verwijderd, is je tatoeage waarschijnlijk bedekt met een dikke kleverige laag bloed, plasma, inkt en lymfevocht. Het heldere plasma is wat u het meest grondig wilt reinigen, omdat dit de vloeistof is die uiteindelijk gaat harden en hard worden om het afbraakproces te starten.

Hoewel je zeker wilt dat je tatoeage schurft (en dat zal ook gebeuren), zal een zware laag plasma die over het gebied wordt achtergelaten ervoor zorgen dat je huid veel zwaarder wordt dan nodig is, waardoor je tatoeage er tijdens het genezingsproces veel lelijker uitziet. Zwaardere korstvorming zal ook de kans vergroten dat een schurft groter wordt dan normaal.

Voordat je je tattoo gaat schoonmaken, wil je je handen grondig reinigen om de aanwezige bacteriën te doden.

Ga voorzichtig lauw water over het gebied, bevochtig het gebied met je handpalm en vingers, NIET een ruwe / vuile handdoek / doek.

 

Cupping Water

Zorg ervoor dat het water niet heet is, want de warmte / stoom kan de recent geïnkte huidporiën openen waardoor inkt uit het gebied zou kunnen lekken, waardoor uw tatoeage fragmentarisch lijkt. Je tattoo zal op dit moment waarschijnlijk rood en pijnlijk zijn dus het kan relatief pijnlijk zijn om dit gebied te wassen – zuig het op en doe je best!

Zodra het gebied nat is, wrijf een goede hoeveelheid heldere / geurvrije milde antibacteriële zeep over het gebied en ga verder en probeer alle kleverige en gedroogde stukjes bloed en inkt van het oppervlak te krijgen.

Controleer altijd de ingrediënten van de zeep voordat u deze over uw tatoeage wrijft; gebruik deze niet als deze kunstmatige geurstoffen of alcohol bevat. Geuren en alcohol kunnen het zeer gevoelige gebied verbranden en de huid uitdrogen.

Maak je geen zorgen!

Als u tijdens het wassen of drogen van uw tattoo inkt ziet uitstromen, is dit volkomen normaal. Een goede artiest pakt het gebied met zoveel mogelijk inkt in en wat inkt zal van nature vast komen te zitten in de bovenste lagen van de huid en zal de volgende week of twee licht blijven weglekken terwijl je het gebied wast en dep het droog.

Als er vastzittende stukjes gedroogd bloed of inkt zijn die weigeren, laat ze dan zoals ze zijn – ze zullen wegspoelen in de komende wasbeurten. Forceer ze niet omdat hierdoor inkt kan worden uitgetrokken. Na een grondige, maar zachte reiniging van het gebied met zeep, giet u wat meer lauw water over het gebied om ervoor te zorgen dat alle resterende zeep wordt weggespoeld.

Nadat het wassen is voltooid, kun je je tattoo laten drogen aan de lucht of je kunt hem droog laten drogen met een papieren handdoek. RUB OF SCHROOT JE TATEL NIET UIT, want deze kan wat inkt uit het gebied wrijven, altijd droogdeppen.

 

Een nieuwe tattoo ziet er nog steeds rood en pijnlijk uit.

Het bovenstaande is de eerste paar dagen volledig normaal, vooral als de tatoeage een groot stuk is of als de kunstenaar meerdere keren over dezelfde gebieden moet gaan om in de schaduw te staan.Afhankelijk van het gebied van de tatoeage op je lichaam, zal je eerste paar keer slapen waarschijnlijk ruw zijn. Je tattoo zal pijnlijk zijn als hij tegen het bed wordt gedrukt en je zult bewust proberen te voorkomen dat je tattoo ergens wrijft. Helaas kun je hier niet veel aan doen en moet je je voorbereiden op een paar nachten ongemakkelijk slapen.

Sommige mensen raden aan om de eerste paar dagen na het plaatsen van een tatoeage oude / goedkope lakens te gebruiken om te voorkomen dat je je beste lakens krijgt voor alle bloed en inkt – dus als je je zorgen maakt over het ruïneren van je lakens, overweeg dan om een ​​oude set uit te trekken.

Andere mensen nemen zelfs hun toevlucht tot het dragen van handschoenen ’s nachts om te voorkomen dat ze hun tattoo in hun slaap krabben als het begint te jeuken (wat waarschijnlijk ook kan helpen als je bedwantsen hebt).

Een ander belangrijk ding om te vermelden met betrekking tot slaap is dat het vrij gebruikelijk is nadat een tatoeage de volgende ochtend vastzit aan de lakens.

Als dit ooit bij u gebeurt, trekt u NIET alleen de vellen van uw huid weg, dit kan inkt uit uw tatoeage trekken. In plaats daarvan moet u het vastzittende gebied doorweken met warm water totdat de vellen gemakkelijk loslaten. Als je je lakens met je in de douche moet slepen, dan doe je het zo.

 

Dagen 2-3 – Vervolg Pijn en rauwheid

De komende paar dagen ziet je tatoeage er waarschijnlijk hetzelfde uit als op de eerste dag. Roodheid en zwelling zijn waarschijnlijk iets gedaald, maar het zal er de komende dagen waarschijnlijk nog steeds uitzien en zich pijnlijk voelen (tot ongeveer een week).

De tatoeage zal waarschijnlijk nog steeds kleine hoeveelheden inkt, lymfe en plasma lekken en dit is volkomen normaal.

Waarschuwing: Hoewel je tattoo waarschijnlijk tot ongeveer een week pijnlijk en rood blijft; als de pijn of roodheid niet begint af te nemen (of blijft erger worden), moet u doorgaan met een controle bij een arts om zeker te zijn dat er geen infectie is.

Samen met de pijn, roodheid en sijpelt, zal het gebied waarschijnlijk ook een beetje verhoogd boven de huid voelen en er gekneusd uitzien. Nogmaals, dit is niets om je zorgen over te maken. Blauwe plekken zijn normaal gesproken erg minimaal, maar kunnen in sommige gevallen iets slechter zijn als de artiest vrij hardhandig is, of als hij heel vaak over hetzelfde gebied moet gaan.

Om nog maar eens te herhalen – als je iets extreems meemaakt (zoals zware tatoeage blauwe plekken), vooral na een paar dagen na de tatoeage sessie, of als je je ergens zorgen over maakt, ga dan naar een dokter. Slapen zal waarschijnlijk nog steeds behoorlijk ongemakkelijk zijn, afhankelijk van de grootte en plaatsing van de tatoeage, maar met elke dag die voorbij gaat, zou je comfortniveau langzaam weer moeten stijgen.

Het is nog steeds uiterst belangrijk om ervoor te zorgen dat je tatoeage schoon is – je zult waarschijnlijk beginnen met het zien van enkele zeer lichte korstjes rond je tattoo rond dag drie, maar je huid is op dit moment nog steeds in wezen een open wond en je moet ervoor zorgen dat het gebied zo goed mogelijk bacterievrij blijft.

 

Dagen 4-5 – Laat het korstwerk beginnen

Op dit punt zie je korsten verschijnen overal in je tatoeage. Zoals eerder vermeld, zou deze tatoeage rafeling alleen een lichte laag huid moeten zijn die alle geïnkte gebieden bedekt, zolang je het grootste deel van het troebele plasma de eerste paar dagen weg kon spoelen. Ga door met het schoonmaken van je tatoeage precies zoals je de laatste dagen hebt gedaan, was het gebied met je vingers schoon met een milde zeep en droog volledig voordat je een zeer dunne lotion / zalf aanbrengt om het gebied gehydrateerd en gehydrateerd te houden.

Je tattoo zal er op dit moment enigszins saai en troebel uitzien naarmate de korstjes zich over de inkt vormen – maak je echter geen zorgen, want deze fase duurt niet te lang en de scherpte zal terugkeren. Het is absoluut cruciaal dat u NIET kiest of trekt aan de vorm korstjes. In dit stadium van het tattoo-genezingsproces zijn de korstjes nog niet klaar om los te komen en door erop te tikken, riskeer je dat je inkt meeneemt, samen met de korst.

Zelfs als een schurft eruit ziet alsof hij klaar is om los te laten, of als hij maar net nog steeds op de huid hangt, laat hem dan met rust. Doe niets dat je achteraf meteen spijt kunt krijgen – het is het beste om veilig te spelen.

Als je een korstje aftrekt, of als er een per ongeluk wordt afgetrokken, is er een kans dat er inkt uit komt, wat kan resulteren in een vlekkerig uitziend gebied of een put in de huid. Deze problemen vergroten de genezingsduur van je tatoeage en vragen mogelijk om een ​​retouchering in de studio.

Draag geen erg strakke kleding of iets dat kan wrijven of tegen een korst kan slaan, waardoor het mogelijkerwijs kan worden verwijderd. Hoewel de meeste korst slechts licht moet zijn, hebt u mogelijk enkele gebieden die dikker zijn dan andere. Dit kan worden verwacht, vooral als de kunstenaar meerdere keren over hetzelfde gebied moet gaan. Echter, als veel / de meeste delen van je tatoeage bedekt zijn met dikke lelijke korstjes, kan dit het gevolg zijn van het feit dat de artiest te ruw is en de naald dieper dan nodig heeft drukt. Ga terug naar de artiest als je je zorgen maakt. Ook kunnen tatoeages beginnen met huidschilfers beginnen na 4-5 dagen. Dit is opnieuw volkomen normaal en je zou je hier geen zorgen over hoeven te maken. Sommige mensen genezen doorgaans sneller dan anderen.

Dagen 6-14 – Dingen staan ​​op het punt om een ​​beetje te jeuken …

Dit deel van het tattoo-genezingsproces is het deel dat de meeste mensen vrezen. Dit komt voornamelijk door de intense jeuk die sommige mensen hebben, en ook omdat je tatoeage er een paar dagen echt verschrikkelijk uit kan zien als hij schilfert. Naarmate je ongeveer zes dagen bereikt (geef of neem een ​​dag), moet je lichte korst goed zijn gevormd en het hele gebied bedekken. Naarmate de korsten en oude stukjes huid volwassen worden, zullen ze nu beginnen te schillen en afbladderen. Je huid wordt erg droog, en in de meeste gevallen is het deze droge huid die jeuk veroorzaakt waar zoveel mensen niet tegen kunnen. Je tatoeage begint in het begin een beetje droog te lijken, en naarmate de dagen verstrijken zul je meer en meer peeling en schilferen zien.

 

Afbeeldingsresultaat voor Een peeling-tatoeageTatoeëren peeling! 

Hoewel het erg verleidelijk zal zijn om te kiezen voor de schil, trek er dan NIET uit of maak er geen rommel van. Hoewel de schilferige huid maar heel licht lijkt te hangen, is deze nog steeds voldoende vastgemaakt om mogelijk wat inkt eraf te kunnen trekken.

Als je toch begint te jeuken, Kras dan NIET aan je tatoeage, dit is een van de absoluut slechtste dingen die je kunt doen in het hele tatoeage genezingsproces. Krassen op de helende huid trekt niet alleen de korsten en de huid vroeg weg, maar trekt ook de inkt uit het haar weg, maar de bacteriën op / onder uw vingernagels kunnen een infectie rond het gebied veroorzaken. Als je merkt dat je tattoo regelmatig behoorlijk begint te jeuken, is dit normaal gesproken een teken dat de huid te droog wordt. Zodra je huid begint te schilferen is dit het perfecte moment om een ​​geweldige vochtinbrengende lotion te vinden die je in het gebied kunt aanbrengen. Ikzelf en vele anderen vinden onmiddellijke verlichting na het wrijven van een kwaliteitslotion in de tatoeage. Andere methoden die kunnen helpen extreme jeuk te voorkomen, zijn onder meer:

 • Het gebied koelen met koud water of ijs
 • Tik zachtjes op het gebied in plaats van te krabben
 • Douchen (niet te lang om de tatoeage te laten verzadigen met water) 
 • Jezelf afleiden van andere activiteiten

We hebben een geweldige gids voor jeuk die in detail gaat over waarom tatoeage jeuk optreedt en hoe dit te voorkomen.

Naarmate uw huid de afpelingsfase bereikt, wilt u zo vaak mogelijk hydrateren. Sommige mensen adviseren dat in deze fase 6-7 keer per dag vocht inbrengen nodig is, maar zolang je hydrateert na elke wasbeurt en voor het slapengaan, zou dit het gebied goed gehydrateerd moeten houden.

U kunt een algemene huid gevoelige moisturizer, een gespecialiseerde tatoeage lotion of zelfs een volledig biologisch en natuurlijk product zoals kokosolie of cacaoboter gebruiken om uw nieuwe tatoeage te kalmeren en een gezonde en snelle genezing te bevorderen.

De beste tattoo-lotion die ik ooit persoonlijk heb gebruikt, is een (veganistisch) tattoo-nazorgproduct genaamd Hustle Butter. Dit spul werkt verbazingwekkend goed tijdens het genezingsproces – niet alleen om je tatoeage echt goed gehydrateerd te houden, maar het is ook heel goed in het kalmeren van die vervelende jeuk en irritatie.

Veel andere gebruikers van het product hebben ook geadviseerd dat wanneer ze het vanaf het begin van het genezingsproces gebruiken, het de genezingsduur lijkt te verminderen en de zware korstjes aanzienlijk lijkt te verminderen.

Maak je geen zorgen!

Tijdens deze fase, tijdens het wassen van je tatoeage, kun je beginnen de schil zichtbaar te zien worden, gekleurd met inkt. Dit is volkomen normaal en je tatoeage raakt niet uitgespoeld.

Tatoeages kunnen tijdens het wassen veel schillen.

Alle getatoeëerde huid zal in dit stadium samen met de overtollige inkt wegtrekken, en persoonlijk hebben al mijn tatoeages dit gedaan en alles is perfect gelukt. Ga door met de juiste nazorg en je zou geen problemen moeten hebben .–

Helaas zal je huid er een paar dagen erg lelijk uitzien als de bovenste laag van beschadigde huid werpt ter voorbereiding op de gloednieuwe laag eronder. Je tattoo ziet er saai, schilferig, schilferig en droog uit, maar zoals gezegd duurt dit maar een paar dagen.

 

Dagen 15-30 – Bijna daar

Op dit punt zou je tatoeage grotendeels peeling hebben voltooid, afgezien van het oneven kleine gebied van de schilferige / droge huid.

Tatoeëren peeling

Scherpere kleuren verschijnen van onder de schil huid.

Je tatoeage mag niet langer rood of pijnlijk zijn (en als het zo is, zou het elke dag moeten verzakken). Alle verhoogde gebieden moeten langzaam vlakker worden zodat je niet kunt zien waar de getatoeëerde delen worden vergeleken met je niet-geïnkte huid wanneer je je vingers over het gebied beweegt.

U zult echter merken dat uw tatoeage waarschijnlijk nog steeds een beetje saai en schilferig zal lijken, en het zal er enigszins droog uit blijven zien en voelen, dus blijf 2-3 keer per dag hydrateren.

In dit stadium is er meestal nog een heel dunne laag dode huid die het gebied bedekt, wat bijdraagt ​​aan het gebrek aan scherpte, maar deze dode huid zal geleidelijk afbladderen in de komende 4-8 weken. Het schilferen zal extreem licht zijn en zal lang niet zo slecht zijn als de vorige peeling.

Er kan nog steeds een beetje jeuk zijn, maar niets te extreem – MAAR, je zou nog steeds niet je tattoo moeten krabben voor de volgende maand of twee, want hoewel de bovenste laag er al goed uit ziet, hebben de onderste lagen van de tatoeage zal nog steeds genezen zijn en kan zelfs tot 6 maanden duren om volledig te regenereren naar normaal.

 

Wist je dat

De bovenste huidlagen zullen altijd sneller genezen dan de onderliggende lagen. Dit komt door het grotere belang om de buitenste lagen van een wond zo snel mogelijk te laten dichten om elk soort infectie te voorkomen .–

Ga door met het wassen van je tatoeage elke dag tot de 1 maand. Je tatoeage is misschien niet zo vatbaar voor infecties als in de eerste paar weken, maar het is het beste om er volledig zeker van te zijn dat je tatoeage de beste nazorg krijgt.

Ik ben er zeker van dat sommigen van jullie zich ook afvragen wanneer het mogelijk is om je tatoeage te scheren als een deel ervan verborgen is in een haargeriger gebied. De beste methode om te bepalen wanneer je je tatoeage kunt scheren, is door je ogen te sluiten en met je vingers over het gebied te bewegen.

Als je geen verhoogde of hobbelige gebieden kunt voelen, zou het prima zijn om je tattoo te scheren. Als het nog steeds een beetje verhoogd of hobbelig is, geef het dan nog een week of twee en probeer de test opnieuw.

Dit is ook een goed moment om je tatoeage van dichtbij te bekijken om er zeker van te zijn dat er geen vlekjes, vervaagde plekken of delen met tattoo-uitbarstingen zijn. Als je op dit moment problemen met je tattoo ondervindt, neem dan contact op met je artiest zodat ze je advies kunnen geven over wat je vervolgens moet doen.

 

Een tatoeage is voor het leven, niet alleen voor de zomer

Gefeliciteerd! Je tattoo zou er een paar weken lang beter uit moeten gaan zien. MAAR, alleen omdat je tattoo bijna genezen is, wil dat nog niet zeggen dat je hem voortaan voor de rest van je leven kunt negeren.

Als je wilt dat je tatoeage er zo lang mogelijk goed uit blijft zien, zijn er enkele nazorg procedures die je voor onbepaalde tijd moet blijven uitvoeren.

Tatoeage Zorg Instructie’s

Gebruik altijd zonnebrandcrème – dit is een uiterst belangrijke regel om te onthouden en is de nummer één regel die moet worden gevolgd nadat de eerste genezingsperiode voorbij is. Bedek uw tatoeage altijd in zonnebrandcrème van minstens factor 30 wanneer u in de zon of op een zonnebank bent.

Hoewel je tattoo na genezing een paar lagen huidvorm heeft om hem te beschermen tegen de meeste elementen, zullen de UV-stralen van de zon / zonnebanken deze lagen gemakkelijk binnendringen en echt veel schade aan je tattoo veroorzaken.

Als je een zonnegod / godin bent en je bent altijd buiten in het warme weer, zal het niet lang duren voordat de zon je heldere, heldere, kleurrijke tatoeage verandert in een saaie, gerimpelde, wazige puinhoop – vergeet dus nooit om het goed te beschermen wanneer het buiten of op een zonnebank is.

Ga door met hydrateren – Je tattoo zal er op zijn best blijven uitzien zolang je huid maar op zijn best blijft. Houd je huid zo gezond en gehydrateerd mogelijk en je tattoo moet de tand des tijds doorstaan.

Drink veel water – Net als hydratatie om je huid gehydrateerd te houden, zal het drinken van voldoende water ook enorm helpen bij het opruimen van gifstoffen onder je huid.

Leef en eet gezond – Een actieve levensstijl en een dieet met hoge voedingswaarden zullen wonderen doen voor je huid en je tatoeages. Een gezonde levensstijl zorgt voor een goede, krachtige bloedtoevoer naar alle delen van het lichaam, en behandelt uw huid op de juiste voedingsstoffen wanneer dat nodig is.

Let op!

Van tijd tot tijd kunnen sommige tatoeages, ongeacht hoe oud ze zijn, lichtjes boven de huid uitkomen of plotseling opdrogen zonder een echte reden. Meer keren dan niet gebeurt dit wanneer een tatoeage is blootgesteld aan de zon, zwaar zweten en andere elementen zoals zout water en chloor.

Deze veranderingen zijn normaal gesproken slechts tijdelijk en zouden na enkele uren tot een paar dagen moeten verdwijnen.

Als je je te druk maakt over eventuele wijzigingen in je tatoeage, ga je naar je artiest of boek je een afspraak voor een dermatoloog of je arts.

 

Nazorg Samenvatting

Dus daar heb je het! Waarschijnlijk de meest uitgebreide nazorg gids die u waarschijnlijk tegen zult komen. Hopelijk heb je nu geleerd wat je moet doen tijdens het zorgproces (en daarna) en wat je absoluut niet moet doen.

De maand direct na het verlaten van de stoel van onze tattoo-artiest is absoluut de belangrijkste tijd voor je tatoeage en omdat die grote inktvlek de rest van je leven bij je zal blijven.

Je zult alles willen doen om ervoor te zorgen dat het hele ding perfect geneest – en zo lang mogelijk perfect blijft voor de rest van zijn (en jouw) leven.

Hopelijk weet je nu hoe je voor een nieuwe tatoeage moet zorgen en begrijp je dat nieuwe tatoeage verzorging van groot belang is, hoe groot of klein je tatoeage ook mag zijn.

 

Geef een reactie